Ücretsiz Deneyin
Adwords Reklamı Nedir ? Nasıl Ücretlendirilir ?

Adwords Reklamı Nedir ? Nasıl Ücretlendirilir ?

adwords,reklam,adwords reklamı

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Adwords Reklamı Nedir Nasıl Ücretlendirilir

      25.04.2017

      Türkiye pazarının güncel verilere göre %98 i Google kullandığından konu Google üzerinden işleniyor ancak benzer mantıkta çalışan Yandex, Bing gibi arama motorları içinde buradaki bilgilerin çoğu geçerlidir. Adwords reklamı seçeceğiniz anahtar kelimeler üzerinden siteniz için hazırlayacağınız bir reklamı ücretli olarak arama sonuçlarındaki reklam alanlarında sunan yapıdır.

  • Adwords Reklamı Nedir ?


    Türkiye pazarının güncel verilere göre %98 i Google kullandığından konu Google üzerinden işleniyor ancak benzer mantıkta çalışan Yandex, Bing gibi arama motorları içinde buradaki bilgilerin çoğu geçerlidir.


    Adwords reklamı seçeceğiniz anahtar kelimeler üzerinden siteniz için hazırlayacağınız bir reklamı ücretli olarak arama sonuçlarındaki reklam alanlarında sunan yapıdır.


    Adwords Reklamı Nasıl Ücretlendirilir ?


    Örneğin www.siteadi.com isimli bir siteniz var ve buna a,b,c anahtar kelimelerinden reklam veriyorsunuz.. Burada bir açık arttırma mantığı var, yani sizin gibi farklı firmalarda a,b,c anahtar kelimelerine reklam veriyorsa Google bu aşamada bu anahtar kelimenin aylık aranma sayısı, reklam veren sayısına göre oluşan rekabetine ve sitenize belirleyeceği kalite puanına göre anlık bir tıklama ücreti belirliyor.. 


    Bu ücret “a” anahtar kelimesinde 0.5 kuruş ilen “b” daha rekabetçi bir ve daha aranan bir kelime olduğunda 1 TL olabilir, ücretler tamamen Google hesaplarına göre değişir.. Anahtar kelime alanında size üst sırada yer almanız için tavsiye edilen reklam ücretlerini sunar.


    Sizde diğer tüm reklam verenler gibi tavsiye rakamları inceleyerek kendi teklifinizi belirleyip sunduğunuzda en yüksek teklif ve kalite puanınıza göre bir sıralama oluşturur..


    Kalite Puanı Nedir ?


    Kalite puanı 3 temel veri üzerinden hesaplanır.


    Reklamın Beklenen Tıklama Oranı


    Reklamınızın anahtar kelimelerle ne oranda eşleştiği ve bunun sonucunda reklamı gören / tıklayan oranın üzerinden çıkarım yapılan bir hesaplamadır. Oran yükseldikçe yani reklamınızı gördüğünde tıklayan kişi sayısı arttıkça bu başarılı olduğunuzu gösterir ve kalite puanınızı arttırır.

     

    Reklam Alaka Düzeyi


    Google reklamda verdiğiniz başlık, açıklama, anahtar kelimeleriniz ve siteniz arasında bir tutarlılık arar.. Bu oran ne kadar yüksek olursa kalite puanınız yükselir ve dolayısıyla tıklama ücretiniz düşer. 1-10 arası verilen puanlar ile sonuçlar oluşmaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere aynı anahtar kelimeye reklam veren firmaların üst sırada çıkmak için ödemesi gereken reklam tıklama ücretleri aynı değildir.


    Açılış Sayfası Deneyimi


    Reklama tıklayan kişi sitenizi ziyaret ettiğinde sayfanızın hızı, kolay gezilebilir olması, açılan sayfa veya sayfalar ile anahtar kelimelerin eşlenebilirliği gibi kriterler üzerinden hesaplanır.


    Kalite puanını etkileyen bir unsur da reklam ile sitenizin ilgili anahtar kelimedeki alakası olduğundan seo ve reklam çalışmaları bu alanda bağdaşması faydayı arttıracaktır. Yani reklamınızda "a" anahtar kelimesi geçiyorsa, reklama tıklandığında açılacak sitenizde de "a" anahtar kelimesi ile alakası Google tarafından ölçülmekte ve bu da kalite puanı kriterlerinden birini oluşturmaktadır. Bunun için SEO Çalışması Nedir ?makalemizi inceleyebilirsiniz.


    Reklamın Ne Zaman ve Ne Kadar Süre Yayında Kalır?


    Adwords paneli bu anlamda size tüm detayları sunan bir sistemdir. Reklamınızın hangi ülkelerde, hangi şehirlerde, hangi zaman aralıklarında yayınlayacağınızı belirleyebilirsiniz.


    Reklamınıza tıklandığında ödeyeceğiniz tıklama ücretleri hesabınızdan düşer ve hesabınızda peşin ödediğiniz ücret bitene kadar veya varsa belirlediğiniz bir tarih sonuna kadar reklamınız devam eder.
     


    Odyo Bilişim Ekibi
    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    2319
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    adwords

    reklam

    adwords reklamı



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America