Ücretsiz Deneyin
Android Mobil Uygulama

Android Mobil Uygulama

android,mobil uygulama,e-ticaret ve android uygulama

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Android Mobil Uygulama

      28.04.2017

      Mobil uygulama türleri nelerdir ? Bir mobil uygulama ile e-ticaret sitesinin veya kurumsal web sitesinin adaptasyonu hangi alanlarda size katkı sağlar ? E-Ticaret Sitem için Hangi Uygulama Türü Daha Uygun ? sorularının yanıtlarını kaleme aldık..

  • Android Mobil Uygulama


    Mobil uygulama türleri nelerdir ? Bir mobil uygulama ile e-ticaret sitesinin veya kurumsal web sitesinin adaptasyonu hangi alanlarda size katkı sağlar ?


    Mobil Uygulama Çeşitleri


    Mobil uygulama türleri 3 çeşittir;


    1- Web Mobil Uygulamalar


    Web Mobil uygulama mobil sitenizin webview mantığı ile birleşip mobil uygulamanın içinde sunulmasıdır. Uygulama çalıştırıldığında, uygulama içindeki bir browser yapısı ile mobil sitenizi açıp kullanılmasını sağlar. HTML5- CSS3- JavaScript ile geliştirilen bir yapı olduğundan tüm cihazlarda mobil siteniz kadar uyumlu ve kolay bir yapı sunar.


    2- Native Mobil Uygulamalar


    Kullanılan cihaza tam erişim sağlayan ve site dışında tamamen işe özel geliştirilen uygulamalardır.


    3- Hybird Mobil Uygulamalar


    Web ve Native uygulamanın dolaylı bir karması olarak düşünebilir. HTML5 ile yapılan uygulamanın native çevrilip webview ile çalıştırılması şeklidir.


    E-Ticaret Sitem için Hangi Uygulama Türü Daha Uygun ?


    Her biri kullanılabilir, ancak burada önemli kriterler zaman-performans-fiyat üçgeninde düşünülmesidir. Burada öne çıkan bir mobil web sitesinin uygulamasını oluşturmak olacağından web mobil uygulama türü doğru bir tercih olacaktır.


    Web Mobil Uygulama ile hazırlanan bir uygulama çalıştırıldığında logonuz ekrana gelir ve bu sırada arka planda web siteniz çalışır ve kullanıma hazır olur.. Kullanıcı tıpkı mobil sitenizde gezip alışveriş yapar gibi mobil uygulamanız içinden de aynı şekilde işlemlerini gerçekleştirir. Aynı yapı kurumsal siteler içinde geçerlidir.


    Neden daha ekonomik ?
    ürün gösterim ve alışveriş alanları gibi kritik alanlar için tekrar baştan bir uygulama kodlaması gerektirmeden belli yapıların hazırlanması ile web sitenizin entegre edilmesini kapsar. Bu sayede fiyat olarak native bir uygulamadan daha uyguna çözüm olur.


    Neden daha kolay ? sitenizde yaptığınız tüm işlemler ( ürün – sayfa – kategori ekleme vb. ) otomatik olarak uygulamada da yer alacağından uygulamaya ayrı, siteye ayrı zaman ve emek kaybı yaşamadan çalışılabilir. Ayrıca yazılımda gelecek güncellemeler uygulamaya da yansımaktadır. Özetlersek mobil web sitenizde ne varsa uygulamanızda da birebir o olacaktır.


    Sitem için Uygulama Yaptırmanın Ne Gibi Faydaları Olur ?


    Öncelikle kurumsallık alanında sitenize pozitif bir izlenim verecektir. Sitenizi ziyaret eden bir kullanıcının uygulamanız olmasını görmesi kullanıcı gözünde firma değerinizi arttıracaktır.


    Bir diğer artısı ise google play markette arama yapılırken uygulamanızı görecek hedef potansiyeliniz uygulamayı indirip kullanarak size ticari dönüşte sağlayacaktır. Bu da bir reklam ve sitenize yeni bir erişim kapısıdır.


    Site adresinizi unutma, sizi kaybetme ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Uygulamanız müşterinizin telefon veya tabletinde sürekli göz önünde olacağından alışverişe teşvik edicidir.


    E-Ticaret siteniz veya kurumsal web sitenize android uygulama sahibi olmak için bizden bilgi alabilirsiniz. Android uygulamalarımızı incelemek için tıklayınız..

     

     

     


    Odyo Bilişim Ekibi
    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    2886
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    android

    mobil uygulama

    e-ticaret ve android uygulama



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America